На Харківському напрямку ворог втратив за добу понад 100 чоловік особового складу – ОТУ «Харків»

На Харківському напрямку / Фото: ОТУ «Харків» На Харківському напрямку / Фото: ОТУ «Харків»

На Харківському напрямку 19 серпня Сили оборони продовжують стримувати ворога, який намагається просунутися, однак успіхів не має.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Оперативно-тактичне угруповання (ОТУ) «Харків».

  • У районі села Глибоке противник здійснює заміну особового складу на бойових позиціях, проводить евакуаційні заходи.
  • У районі села Липці  ворог здійснив поповнення бойових розрахунків. Провів заходи логістичного забезпечення. Продовжуються випадки невиконання наказів особовим складом противника.
  • Поблизу Стариці відмічається поодиноке переміщення особового складу противника з метою внутрішньої ротації на бойових позиціях.
  • У Вовчанську окупанти здійснили перегрупування штурмових груп, поповнюють запаси боєкомплекту та медикаментів. Центральну частину міста ворог обстрілював з важкої вогнеметної системи ТОС-1А.

Протягом минулої доби відбулося 3 бойових зіткнення. Також ворог завдав 1 авіаудар з використанням 2-х КАБів та 1 ракетний удар. Крім того, окупанти завдали 57 ударів дронами-камікадзе та 449 разів обстріляли позиції Сил оборони України. Від початку 19 серпня триває 4 бойових зіткнення у районі Вовчанська та Липців.

Безповоротні та санітарні втрати ворога за минулу добу склали 120 осіб. Також на Харківському напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 86 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема: 1 система ППО, 7 артилерійських систем, 7 автомобілів, 8 одиниць спеціальної техніки, 63 БпЛА.

Нагадаємо, на Харківському напрямку бійці 5-ї Слобожанської бригади НГУ знищили ворожий бліндаж, в якому ховалися щонайменше троє окупантів