На Харківському напрямку ворог зосереджує зусилля поблизу Глибокого та Вовчанська

Наші захисники на Харківському напрямку / Фото: ОТУ «Харків» Наші захисники на Харківському напрямку / Фото: ОТУ «Харків»

На Харківському напрямку обстановка залишається складною та напруженою. Основні зусилля противник зосередив у районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Оперативно-тактичне угруповання (ОТУ) «Харків».

Поблизу Глибокого здійснює підготовку до наступальних дій, проводить детальну розвідку з використанням БпЛА, веде активний пошук особового складу та вогневих точок Сил оборони України.

У Вовчанську провів перегрупування штурмових груп для підготовки до штурмових дій. Відмічено нарощування системи управління додатковим терміналом зв’язку «Starlink».

У районі населеного пункту Тихе відмічено заведення на передові позиції штурмових груп 1-ї штурмової роти 83-ї одшбр.

У районі населеного пункту Стариця переміщує особовий склад з метою поповнення поточного некомплекту. Розпочав підготовку підрозділів 22-го мотострілецького полку 72-ї мотострілецької дивізії 44-го армійського корпусу зс рф до переміщення з тимчасово окупованої території Луганської області для виконання бойових завдань у зазначеному районі. 

Для проведення логістичного забезпечення в районі населеного пункту муром (рф) використовує цивільний автомобільний транспорт. 

У районі населеного пункту Сотницький Козачок проводить заміни особового складу на постах бойової охорони.

Протягом минулої доби на Харківському напрямку відбулося 6 бойових зіткнень. Ворог завдав у напрямку позицій наших військ 12 авіаційних ударів, використавши 22 КАБи та 10 некерованих авіаційних ракет. Цілив у райони населених пунктів Липці, Глибоке, Ізбицьке, Вовчанськ, Тернова. 

Окупанти завдали 21 удар дронами-камікадзе та здійснили 413 обстрілів позицій Сил оборони України. 

Від початку цієї доби відбулося 2 бойових зіткнення у районі Вовчанська, одне з яких ще триває.

Сили оборони України продовжують нищити живу силу, озброєння та військову техніку російських окупантів.

Безповоротні та санітарні втрати ворога за минулу добу склали 105 осіб. Також ворог втратив знищеними та пошкодженими 21 одиницю озброєння та військової техніки, зокрема: 1 бойова броньована машина, 2 артилерійські системи, 11 автомобілів, 4 одиниці спеціальної техніки, 3 БпЛА.

Знищено: 53 укриття особового складу противника, 1 пункт зберігання боєприпасів.

Також в операційній зоні ОТУ «Харків» підрозділами Повітряного командування «Схід» знищено 4 БпЛА типу «Shahed».