На Куп’янському напрямку відбулося 20 бойових зіткнень за добу – Генштаб

Фото ілюстративне / Генштаб ЗСУ Фото ілюстративне / Генштаб ЗСУ

Що відбувається на Харківському і Куп’янському напрямках Харківської області та яка ситуація станом на ранок 27 вересня.

Про ситуацію на ліні зіткнення у Харківській області «Слобідський край» пише з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ та начальника Харківського військового гарнізону Сергія Мельника.

На Харківському напрямку минулої доби росіяни три рази атакували в районах Стариці, Тихого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку відбулося 20 бойових зіткнень неподалік Синьківки, Глушківки, Лозової, Стельмахівки та Колісниківки.

- На Харківському напрямку ворог атакував українські позиції в районі Тихого, Вовчанська та Стариці, а на Куп’янському – неподалік Синьківки, Стельмахівки, Колісниківки, Глушківки та Лозової. Більшість зіткнень відбито, решта ще триває, - повідомив Сергій Мельник.

Нагадаємо, за інформацією українських військових, на Харківському напрямку російська армія зазнала значних втрат у живій силі та техніці. Також спостерігається зменшення кількості складів боєприпасів.

Нагадаємо також, що нещодавно на Харківському напрямку спецпідрозділи ГУР звільнили від окупантів Вовчанський Агрегатний завод, який росіяни перетворили на фортецю і декілька місяців тримали оборону.