На водоймах Харківщини за тиждень потонули три людини

Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Протягом тижня, що минув, рятувальники зафіксували три випадки загибелі людей на водоймах у Харківській області.

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу розповів речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

24 липня у селі Кисівка Коломацької громади на місцевому ставку потонув 69-річний рибалка. Його тіло знайшли родичі під час пошуку чоловіка.

27 липня у селищі Васищеве Безлюдівської громади у річці Уди потонув 57-річний чоловік. Його тіло з води дістали місцеві мешканці.

28 липня у річці Сіверський Донець в Ізюмі потонув 50-річний місцевий житель. Тіло з води вилучили рятувальники.

Загалом у Харківській області з 1 червня у водоймах потонули 35 людей, з них 5 дітей. 19 випадків загибелі людей на водоймах розслідують правоохоронці.

– Головне управління ДСНС у Харківській області звертається до всіх харків’ян – не забувайте, що вода не лише освіжає у спеку, але й забирає життя. І звертаємося також до батьків – бережіть життя своїх дітей, не залишайте їх наодинці біля води. За безпеку дітей під час відпочинку на водоймах перед законом та власною совістю відповідаєте саме ви, – підкреслив Євген Василенко.

Він нагадав, що рішенням комісій з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області та Харківської міської ради на території міста Харкова та області купання заборонено.

Нагадаємо, на річці Берестова в селі Зачепилівка Красноградського району в межах зони купання виявили сальмонелу.