Окупанти атакували Харківщину КАБ, «Іскандер-М» та дронами: наслідки обстрілів за добу

Буди після ракетного удару / Фото: Харківська обласна прокуратура Буди після ракетного удару / Фото: Харківська обласна прокуратура

Військові російської армії за 13 липня випустили по території Харківської області 53 КАБ, 2 ракети «Іскандер-М», 1 FPV-дрон та 1 безпілотник типу «Шахед».

Про це у ранковому зведенні 14 липня повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

Хронологія обстрілів

22:30  у Куп'янську внаслідок удару FPV-дрона пошкоджено багатоквартирний житловий будинок.

18:47 Куп'янськ обстріляли з РСЗВ. Унаслідок обстрілів горіла колишня інкубаторна та пошкоджені 4 приватні будинки. Постраждали дві жінки 72 та 73 років.

15:40 у селищі Буди два влучання ракетами «Іскандер» у землю поблизу залізничного вокзалу. Пошкоджено 26 житлових будинків, 9 адмінспоруд,  2 авто, будівлю вокзалу, 3 допоміжних споруди та залізничне полотно. Загинули 2 людини: начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС у Харківській області Артем Костиря та поліцейський сектору реагування патрульної поліції Олексій Кощій. Постраждали 25 осіб, з них 2 дітей: дівчинка 14 років та 9-річний хлопчик.

Серед дев‘яти госпіталізованих: троє поранених амбулаторно лікуються, троє потребують оперативного втручання, дві людини у середньому стані. 14-річна дівчинка продовжить лікування в дитячій лікарні, її стан середній.

12:28 – у селищі Куп'янськ-Вузловий унаслідок ворожого обстрілу горіла покрівля двоповерхової будівлі.

12:10 – у селі Пристін Куп’янської громади внаслідок обстрілу горіли вантажне авто та трава на відкритій території.

11:50 – у селищі Куп’янськ-Вузловий унаслідок обстрілу поранена 39-річна жінка.

За інформацією пресслужби ДСНС України в Харківській області, за добу ворожі обстріли спричинили 6 пожеж. Також за добу зафіксовано 28 випадків пожеж у природних екосистемах на загальній площі понад 22 га. Піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили 62 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram