Окупанти атакували Харківщину «шахедами», КАБами та «Іскандер-М»: які наслідки (фото)

Пожежа у Золочеві після влучання «Іскандера» / Фото: ДСНС Пожежа у Золочеві після влучання «Іскандера» / Фото: ДСНС

15 березня та у ніч проти 16 березня російські військові обстріляли з артилерії, РСЗВ та мінометів щонайменше 20 населених пунктів Харківської області. Також окупанти застосовували для ударів керовані авіабомби та БПЛА.

Про це у ранковому зведенні 16 березня повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

Унаслідок ворожих ударів були поранені двоє чоловіків, пошкоджені та зруйновані об’єкти житлової та критичної інфраструктури.

02:25 ворог завдав ударів дронами-камікадзе типу «шахед» по селищу Козача Лопань. Унаслідок влучання був пошкоджений об’єкт критичної інфраструктури. Без постраждалих.

20:27 унаслідок обстрілу с. Бугаївка Чугуївського району горіла господарча споруда. Без постраждалих. 

17:40 унаслідок удару «шахедів» по селу Охрімівка Вовчанської громади були поранені 35-річний та  48-річний місцеві мешканці.

16:20 росіяни вдарили балістичною ракетою «Іскандер-М» по селищу Золочів. Унаслідок удару були пошкоджені 16 приватних будинків, лікарня та гуртожиток, 4 карети «швидкої допомоги» та 4 легкові автівки. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих.

Пожежа у Золочеві 15 березня 2024

Внаслідок удару балістичною ракетою загорівся пункт «швидкої допомоги» у Золочеві / Фото: ХОВА

16:10 російська керована авіабомба зруйнувала приватний житловий будинок у селі Синельникове Вовчанської громади. Без постраждалих.

У пресслужбі ДСНС України в Харківській області повідомили, що ворожі удари спричинили 5 пожеж. Горіли приватні будинки, лікарня, автівки.

У Золочеві загальна площа пожежі склала близько 200 квадратних метрів. Там горіли пункт екстреної медичної допомоги та недобудований гуртожиток, дві машини «швидкої допомоги» та два легковики.

У селищі Козача Лопань горіла літня кухня на приватному подвір’ї та газова труба площею один квадратний метр.

Наслідки обстрілів Харківщини 15 березня 2024

Окупанти продовжують терор мирного населення Харківщини / Фото: ХОВА

Також надзвичайники звітували, що за 15 березня сапери знайшли та знешкодили 50 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, на Куп’янському напрямку ворог намагався покращити своє тактичне положення та три рази невдало штурмував Синьківку та Табаївку.