Окупанти гатили по Харківщині авіабомбами, РСЗВ, FVP-дронами та артилерією: наслідки обстрілів

У селі Івашки дрон влучив в автівку волонтерів / Фото: Харківська обласна прокуратура У селі Івашки дрон влучив в автівку волонтерів / Фото: Харківська обласна прокуратура

30 вересня під ударами окупантів перебували Куп’янський, Богодухівський, Чугуївський райони Харківської області. Внаслідок обстрілів одна людина загинула, були зруйновані житлові будинки, заклад освіти та цивільна інфраструктура.

Як передає «Слобідський край», про наслідки обстрілів Харківської області повідомляють начальник ХОВА Олег Синєгубов, начальник ГУ Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко та начальник військового гарнізону Сергій Мельник.

Під ударами ворожих БпЛА, РСЗВ, артилерії та мінометів перебували Куп’янськ, Курилівка, Петро-Іванівка, Дорошівка, Стецьківка, Широкий Яр, Івашки та інші прифронтові населені пункти.

  • 18:47 – у селі Петро-Іванівка Дворічанської громади внаслідок обстрілу з РСЗВ пошкоджено заклад освіти.
  • 18:05 – у селі Івашки Золочівської громади внаслідок обстрілу FPV-дроном пошкоджено автомобіль. Постраждали 62-річний чоловік, 24-річний чоловік, 55-річна жінка та 17-річний хлопець.
  • 16:05 – у селі Дорошівка Кіндрашівської громади внаслідок обстрілу горіла трава на площі 1 га.
  • 15:43 – у селі Широкий Яр Золочівської громади внаслідок обстрілу горіла трава на площі 2,5 га.
  • 13:05 – у місті Куп’янськ внаслідок обстрілу горів гараж та автомобіль.
  • 13:00 – у місті Куп'янськ внаслідок обстрілу FPV-дроном пошкоджено автомобіль, отримав поранення 54-річний чоловік.
  • 11:20 – у місті Куп'янськ внаслідок влучання дрона горів цивільний автомобіль.
  • 10:51 – у селі Стецьківка Великобурлуцької громади внаслідок обстрілу горіла трава та очерет на площі 2,5 га.
  • 10:15 – у місті Куп'янськ унаслідок влучання дрона загинув чоловік.
  • 10:06 – у місті Куп’янськ унаслідок обстрілу FPV-дрона під час руху на автомобілі отримав поранення 58-річний чоловік.

На місцях подій працювали слідчі, криміналісти, вибухотехніки. 30 вересня поліцейські здійснили 28 оглядів місць подій, внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 10 кримінальних проваджень, пов'язаних зі збройною агресією російської федерації.

За інформацією пресслужби ДСНС України в Харківській області, за добу на Харківщині зафіксовано 5 пожеж від ворожих обстрілів у Куп’янському та Богодухівському районах області. Усі вони оперативно ліквідовані підрозділами ДСНС. Загалом зафіксовано 43 випадки пожеж у природних екосистемах на загальній площі понад 27,5 га.