Пошкоджені житлові будинки та лісові пожежі: наслідки обстрілів Харківщини

Наслідки обстрілів Куп’янщини / Фото: Харківська обласна прокуратура Наслідки обстрілів Куп’янщини / Фото: Харківська обласна прокуратура

Протягом доби у Харківській області російські військові застосували ФАБ/КАБ, РСЗВ, міномети, БпЛА, FPV-дрони. Поліція документує наслідки воєнних злочинів рф.

Про наслідки ворожих обстрілів у ранкових звітах 23 вересня повідомили начальник ХОВА Олег Сингєгубов, начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник та начальник ГУ Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко.

Ціллю ворожої авіації стали Вовчанські Хутори, Вовчанськ, Куп’янськ, Куп’янськ-Вузловий та Шийківка. Також ворожі БпЛА, артилерія, РСЗВ та міномети атакували Куп’янськ-Вузловий, Бугаївка, Соболівка та інші прифронтові населені пункти. Є поранені цивільні.

На місцях подій працювали слідчі, криміналісти, вибухотехніки. Вони з здійснили огляди місць подій, внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні провадження, пов'язані зі збройною агресією російської федерації.

  • 22:52 – у селі Шийківка Борівської громади внаслідок обстрілу КАБ горіла господарча споруда. Постраждали дві людини: 76-річний чоловік та 64-річна жінка.
  • 15:30 – у селищі Куп'янськ-Вузловий унаслідок обстрілу горіла трава на площі 1 га.
  • 14:57 – у селищі Куп'янськ-Вузловий унаслідок обстрілу частково зруйнований приватний будинок, пошкоджені дві господарчі споруди. Постраждали дві жінки 64 та 68 років, гостра реакція на стрес, без госпіталізації.
  • 12:37 – поблизу села Бугаївка Вовчанської громади внаслідок обстрілу горіла лісова підстилка та трава на площі 1 га. у Рубіжанському лісництві.
  • 11:07 – у селі Соболівка Кіндрашівської громади внаслідок обстрілу горів двоповерховий гараж та суха трава на площі 500 м кв.

За інформації пресслужби ДСНС України в Харківській області, за минулу добу зафіксовано 4 пожежі від ворожих обстрілів у Ізюмському, Чугуївському та Куп’янському районах області. 3 із 4 пожеж трапились в екосистемах. Загальна площа випаленої ворогом землі склала 3 га. Загалом зафіксовано 28 випадків пожеж в природних екосистемах на загальній площі 6 га.

Нагадаємо, у ніч на 22 вересня росіяни поцілили авіабомбою перед багатоповерхівкою в Шевченківському районі Харкова, а сам будинок зазнав значних пошкоджень.