У Харкові затримали ворожу інформаторку, яка «зливала» локації Сил оборони

У Харкові викрили ворожу поплічницю / Фото: СБУ У Харкові викрили ворожу поплічницю / Фото: СБУ

У Харкові викрили і затримали ворожу поплічницю, яка передавала росіянам місця перебування та маршрути руху ЗСУ.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на речника УСБУ в Харківській області Владислава Абдулу.

Як встановило розслідування, фігуранткою є 44-річна місцева жителька, яка працює у сфері громадського транспорту. Під час виконання службових обов'язків жінка приховано фіксувала час та місця, де перебували військовослужбовці окремих підрозділів Збройних Сил України. У режимі онлайн вона готувала текстові повідомлення із зазначенням локацій Сил оборони.
Потім зловмисниця публікувала закриті відомості у Телеграм-каналі, який російські спецслужби використовували для збирання розвідданих про дислокацію підрозділів ЗСУ.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, повідомили у Харківській обласній прокуратурі. Їй повідомлено про підозру за фактом поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ. Санкції статті передбачають до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно СБУ встановили особу 36-річного харків’янина, який розповсюджував у мережі Інтернет матеріали, де виправдовував збройну агресію росії проти України та визнавав її правомірною.

Нагадаємо також, що на Харківщині викрили колишнього посадовця, який перейшов на бік ворога і отримав фейкову посаду у незаконних органах окупаційної влади.