Ворог застосував систему ТОС-1А по району багатоповерхової забудови Вовчанська – ОТУ «Харків»

На Харківському напрямку / Фото: ОТУ «Харків» На Харківському напрямку / Фото: ОТУ «Харків»

На Харківському напрямку впродовж минулої доби обстановка суттєвих змін не зазнала, російські окупанти продовжують атакувати позиції українських військових.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Оперативно-тактичне угруповання (ОТУ) «Харків».

  • У районі села Глибоке противник підвищив активність повітряної розвідки, здійснює міжпозиційні переміщення особового складу штурмових загонів 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії, проводить евакуацію втрат.
  • У районі села Липці з метою поповнення втрат ворог заводить на позиції штурмові групи зі складу 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу. Проводить заходи логістичного забезпечення.,
  • Поблизу Стариці російські окупанти провели внутрішню ротацію особового складу на передових позиціях.
  • Неподалік Бугруватки та Огірцевого противник здійснював переміщення особового складу на передові позиції, поповнив боєкомплект та запаси продовольства.
  • У Вовчанську ворог посилив повітряну розвідку, проводить підготовку до штурмових дій. Застосував важку вогнеметну систему ТОС-1А по району багатоповерхової забудови.

Протягом минулої доби відбулося 5 бойових зіткнень. Також ворог завдав 1 авіаудар з використанням 2-х КАБів. Крім того, окупанти завдали 56 ударів дронами-камікадзе та 443 рази обстріляли позиції Сил оборони України. Від початку цієї доби триває 4 бойових зіткнення у районі Вовчанська та Липців.

Безповоротні та санітарні втрати ворога за минулу добу склали 76 осіб, з яких одного окупанта взято в полон.

Також на Харківському напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 81 одиницю озброєння та військової техніки, зокрема: 1 танк, 10 артилерійських систем, 8 автомобілів, 5 одиниць спеціальної техніки, 57 БпЛА.

Знищено: 51 укриття для особового складу противника, 1 пункт управління БпЛА.

Раніше ми писали, що відбувається на Харківському і Куп’янському напрямках Харківської області та яка ситуація станом на ранок 20 серпня.