Втрати російських військ на Харківському напрямку: нові дані від ОТУ «Харків»

Фото ілюстративне / Генштаб ЗСУ Фото ілюстративне / Генштаб ЗСУ

За інформацією українських військових, на Харківському напрямку російська армія зазнала значних втрат у живій силі та техніці. Також спостерігається зменшення кількості складів боєприпасів.

Про це кореспондентці «Слобідський край» повідомив речник оперативно-тактичного угрупування «Харків» Віталій Саранцев.

Згідно з даними військових, в період з 10 травня по 21 вересня 2024 року було ліквідовано 16,384 військовослужбовців рф, з яких 5,426 — безповоротно, а 10,958 отримали поранення.

— Такі результати стали можливими завдяки злагодженій роботі всіх складових Сил оборони, які тримають фронт на Харківщині. Це меседж для ворога: всі, хто прийде із загарбницькою метою, будуть знищені, — зазначив Віталій Саранцев.

Також він вказав на значні втрати росіян серед техніки. Зокрема, українські захисники знищили 69 танків і 74 пошкодили. Серед бойових броньованих машин противника зафіксовано 211 одиниць, які виведені з ладу, а також 1,464 одиниці автомобільної техніки.

Крім того, знищено 762 артилерійських систем та 4,458 безпілотних літальних апаратів різних типів. Також, Об’єднані сили потурбувалися про скорочення кількості складів боєприпасів росіян — їх стало менше на 152 одиниці.

Нагадаємо, ми раніше писали про застосування росіянами ТОА-1А для удару по району Агрегатного заводу у Вовчанську.