За гроші підпалив автівку військового: у Харкові затримали 18-річного палія (фото, відео)

Палій постане перед судом / Фото: Харківська обласна прокуратура Палій постане перед судом / Фото: Харківська обласна прокуратура

У Харкові 18-річний юнак погодився на пропозицію незнайомця підпалити автівку військового, яка стояла біля залізничного вокзалу. Тепер йому загрожує 10 років позбавлення волі.

Як пише «Слобідський край» з посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області, подія сталася у ніч проти 26 липня.

Невідомий приїхав на вокзал, облив автомобіль військового бензином та підпалив. Автомобіль згорів вщент. Поряд правоохоронці знайшли пляшку з бензином.

Правоохоронцям знадобилося дві доби, аби встановити особу та впіймати підпалювача. Ним виявися 18-річний житель Харківської області, який за гроші погодився виконати завдання невідомого, з яким познайомився у месенджері. Після виконання завдання він надіслав «роботодавцю» відео пожежі.

Харків, підпал автівки військового

Знищена вогнем автівка військового / Фото: ГУ НП

За свою «роботу» молодик отримав 40 тисяч гривень, але розпорядитись грошима не встиг, бо був затриманий правоохоронцями.

Як установило слідство, хлопець відгукнувся на оголошення із завданням вишукувати автомобілі українських захисників та знищувати їх, повідомили у Харківській обласній прокуратурі. Зараз слідчі встановлюють причетність молодика до аналогічних злочинів, а також установлюють його «роботодавців».

Харків, затримання палія

Палія затримали через дві доби після злочину / Фото: ГУ НП

Хлопцю повідомлено підозру за фактом умисного пошкодження чужого майна, вчиненого шляхом підпалу. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років. 

Нагадаємо, у липні СБУ викрила та затримала у Харкові зловмисника, який виконував завдання ворожих спецслужб зі знищення критично важливого обладнання Укрзалізниці.