Зруйновані будинки та цивільна інфраструктура: наслідки ударів по Харківщині

Військові російської армії 4 серпня та у ніч проти 5 серпня завдавали ударів по населених пунктах Харківської області з авіації, артилерії та використовували «шахеди».

Про наслідки ворожих обстрілів у ранкових звітах 5 серпня повідомили начальник ХОВА Олег Сингєгубов, начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

Авіаударів зазнали Липці, Вовчанськ, Кругляківка та Лозова. По Кругляківці ворог завдав ракетного удару.

5 серпня 00:49 – у селищі Васищеве Безлюдівської громади внаслідок падіння залишків БПЛА пошкоджено цивільну інфраструктуру.

23:57 – у селищі Ков'яги Валківської громади влучання уламків БПЛА «Шахед» по цивільній інфраструктурі. 

09:20 – у селі Кругляківка Курилівської громади внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено два будинки.

За інформацією пресслужби ДСНС України в Харківській області, протягом доби з 4 по 5 серпня 2024 року рятувальники Харківського гарнізону ДСН ліквідували 17 пожеж, з них 5 виникли у природних екосистемах. Пожеж від ворожих обстрілів не зафіксовано.

Нагадаємо, у ніч на 4 серпня російські військові завдали ракетного удару по Чугуївщині. Під ударом опинилася цивільна інфраструктура, а пошкоджень дістали житлові будинки в одному з населених пунктів громади.

3 серпня російські військові завдали щонайменше 12 атак по центру Куп’янська Харківської області. Під ударом опинився приватний сектор.