ЗСУ вибили росіян з агрегатного заводу у Вовчанську – ISW

Фото: ОТУ «Харків» Фото: ОТУ «Харків»

Українські сили нещодавно просунулися на північний схід від Харкова на тлі триваючих боїв у цьому районі 16 вересня.

Як передає «Слобідський край», про це йдеться в аналітичному зведенні Американського інституту вивчення війни (ISW) 17 вересня.

За інформації американських аналітиків, геолокаційні кадри від 16 вересня показують, як російські війська завдають ударів по у позиціях ЗСУ на агрегатному заводі в центрі Вовчанська, що вказує на те, що українські сили нещодавно відновив втрачені позиції всередині заводу.

За словами речника Харківського угруповання військ України полковник Віталія Саранцева, які приводять ISW, росіяни продовжують наступати на Вовчанськ, але темпи російської активності на інших ділянках Харківського напрямку дещо знизилися. Саранцев заявив, що російські війська не ведуть активних наступальних дій біля Липців, Глибокого, Лук'янців чи Стариці, але вони все ще присутні в цих районах і проводять внутрішні ротації та забезпечення матеріально-технічного забезпечення.

Лінія зіткнення на Харківському напрямку / Мапа ISW

За словами Віталія Саранцева, Вовчанськ майже повністю зруйнований, тому російські війська закріпилися в прилеглих лісах, але опадання листя ускладнить спроби росіян використовувати лісисті території для приховування.

У ранковому зведенні 17 вересня ОТУ «Харків» повідомляє, що оперативна обстановка на Харківському напрямку суттєвих змін не зазнала та залишається складною. Протягом минулої доби відбулося 2 бойових зіткнення. Безповоротні та санітарні втрати ворога за минулу добу склали 62 особи, 4 окупанти здалися у полон.

Нагадаємо, 17 вересня окупанти обстріляли Харків та передмістя, внаслідок одного з влучань поранено рятувальників, які ліквідовували пожежу поблизу торгового центру.