Через негоду на Харківщині постраждало троє людей (фото)

29.10.2023 09:27 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області

Минулої доби через сильні пориви вітру в Харківській області постраждали троє людей, 2 із них – госпіталізовано до лікарні.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Головне управління ДСНС України у Харківській області.

Протягом 28-29 жовтня через погіршення погодних умов, зокрема сильні пориви вітру, на території Харкова рятувальники 29 разів залучались для надання допомоги населенню і комунальникам у розпилюванні та прибиранні повалених дерев з проїзних частин, об’єктів і машин. В одному з випадків через падіння дерева було травмовано 3 людей, 2 з яких госпіталізували до лікувального закладу.

Над ліквідацією наслідків негоди працювали 29 одиниць рятувальної техніки і близько 140 чоловік особового складу ДСНС. Загалом з проїзних шляхів та житлових кварталів прибрали щонайменше 24 повалені дерева.

 Негода на Харківщині

Негода у Харківській області

Ліквідація наслідків негоди, Харківська область

Рятувальники ліквідовують наслідки негоди, Харківська область / Фото Головне управління ДСНС України у Харківській області

Усього за добу рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 56 оперативних виїздів, з яких:

  • 11 – на ліквідацію пожеж;
  • 34 – для надання допомоги населенню і комунальним службам;
  • 11 – інші виїзди.

Пожеж, спричинених обстрілами, зафіксовано не було.

28 жовтня о 07:21 в Основ’янському районі Харкова через необережне поводження з вогнем 69-річний чоловік отримав отруєння чадним газом і був госпіталізований до лікарні. Загоряння виникло у квартирі на першому поверсі житлової двоповерхівки та охопило 5 кв. м. 

Піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили 62 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, сьогодні Україна перейшла на зимовий час. О 4-й годині ранку стрілка годинника була переведена на одну годину назад.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.