Харківщина станом на ранок 5 грудня: основні події

05.12.2022 08:56 Новини
Фото: ДСНС України Фото: ДСНС України
Основні події Харківської області станом на ранок 5 грудня.

Як повідомив "Слобідський край", посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України зберігається загроза ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури.

  • На Слобожанському напрямку ворог обстрілював з різнокаліберної артилерії райони населених пунктів Тимофіївка, Стрілеча, Стариця, Бугруватка, Огірцеве, Вовчанськ, Бочкове, Мала Вовча, Дворічна, Тавільжанка та Богданівське Харківської області.
  • На Куп’янському напрямку окупанти продовжують вести оборону. Обстрілів з танків та артилерії зазнали райони населених пунктів Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Вишневе.

Читайте також: Спільними зусиллями: як аеророзвідка та мінометники нищать ворога на Харківщині.

  • Рятувальники здійснили 27 оперативних виїздів: 17 – на ліквідацію пожеж, з яких 1 сталася через обстріл, 5 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, ще 5 були інші виїзди.
  • 5 грудня близько 4:00 ранку під ворожий обстріл потрапила Куп’янська громада. Влучанням одного з боєприпасів було зруйновано станцію технічного обслуговування на площі 300 кв. м, загорілись залишки його конструктивних елементів та авто на площі 10 кв. м. Пошкоджень зазнали ще два приватні домоволодіння, які розташовувалися поряд. Попередньо, загинула жінка.
  • Дві пожежі виникли через порушення правил пожежної безпеки. Перший випадок стався в Холодногірському районі Харкова на вул. Докучаєва, 27. Інший — у селищі Старий Салтів Чугуївського району. В обох цих випадках загинули чоловіки.
  • Близько 18:30 у селі Вовківка Кегичівської громади у приватному будинку, розташованому в пров. Весняному, 3, зайнялися домашні речі на площі 9 кв. м. Вогонь загасили сусіди ще до прибуття рятувальників. Серед постраждалих опинилися двоє осіб, одна з яких 8-місячне немовля. Обох було доставлено до медичного закладу.
    У дитини ушкоджено 40% тіла і вона перебуває в тяжкому стані.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 119 вибухонебезпечних предметів.
  • Двоє людей отримали поранення унаслідок детонації вибухонебезпечних предметів. Зокрема, 52-річний чоловік у місті Мерефа та 66-річний чоловік у селі Донецьке, що в Ізюмському районі. Обоє госпіталізовані до медичних установ, їх стан середній.  
  • Мешканцям міста Куп’янськ, а також селища Коротич Пісочинської громади було доставлено 13,5 т питної води.

Нагадаємо, нещодавно було відновлено автобусне сполучення між селищем Слобожанське і містом Зміїв.

Раніше ми вже писали, через які випробування довелося пройти жителям Печенізької громади під час окупації та скільки домогосподарств Харківської області отримали безкоштовні дрова для опалення.

Автор:
Юлія Гнатченко