Скільки мостів у Харківській області неможливо відновити через бойові дії

08.08.2024 13:53 Новини
Зруйнований міст у місті Ізюм / Фото: Ратинський В'ячеслав, УНІАН Зруйнований міст у місті Ізюм / Фото: Ратинський В'ячеслав, УНІАН

У Харківській області продовжується відновлення пошкоджених окупантами доріг та мостів. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську ОВА. 

У Харківській області загальна протяжність автомобільних доріг місцевого значення складає 7 334 кілометри. З них, у результаті бойових дій, було пошкоджено 2 420 кілометрів.

Ще 1 640 кілометрів доріг та 29 мостів окупантам удалося зруйнувати повністю.

У 2023 році для їх відновлення з резервного фонду було виділено більш ніж пів мільярда гривень. На ці гроші вдалося відремонтувати покриття на основних логістичних маршрутах, звести 24 мостові переправи тощо. Ще на 5 мостах розпочати відновлювальні роботи наразі неможливо через наближеність до лінії фронту

Підтримка автомобільних доріг місцевого значення суттєво вплине на збереження життя цивільного населення деокупованих територій, зазначив директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко. 

Роботи тривають і на дорогах державного значення. На сьогоднішній день вдалося відновити проїзд на 15 логістичних маршрутах загальною протяжністю 1054 кілометри, при загальній протяжності маршрутів 1821,6 кілометри.

– Питання відновлення доріг місцевого та державного значення на території області – надважливе, адже мова йде про забезпечення логістичних маршрутів, які дають змогу евакуйовувати цивільне населення із прифронтових і прикордонних населених пунктів, перевозити гуманітарні вантажі, а також оперативно евакуйовувати поранених людей. Працюємо над збільшення фінансування на цей напрямок, – пояснив очільник ХОВА Олег Синєгубов.