Що відбувається у Харківській області – інформація від Генштабу ЗСУ

25.04.2022 20:04 Новини
Генштаб ЗСУ розповів про оперативну обстановку в Харківській області станом на 18:00 25 квітня.

За оновленою інформацією Генштабу, російські військовослужбовці продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури. Зокрема, із залученням стратегічних бомбардувальників, кораблів, а також підводних човнів. Крім того, окупанти намагаються зруйнувати шляхи постачання військово-технічної допомоги від держав-партнерів і для цього руйнують залізничні вузли.

Наразі агресор продовжує нарощувати систему протиповітряної оборони дальньої дії за рахунок переміщення з території російської федерації додаткових зенітних ракетних комплексів, намагається створити запаси боєприпасів, матеріально-технічних засобів та спеціальної інженерної техніки.

На Слобожанщині триває часткове блокування Харкова. Продовжується руйнування інфраструктури міста, а також ураження позицій захисників Харківщини із застосуванням авіації та артилерії.

Так, станом на 6:00 у Генштабі ЗСУ повідомляли про обстріли із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню населених пунктів Карасівка, Прудянка, Коробочкине, а також Харкова.

Щодо міста Ізюм, то ворог намагався покращити тактичне положення на напрямках Андріївка – Заводи та Дібровне – Курулька. Наразі він проводить заходи з логістичного забезпечення інших військовослужбовців угруповання.