Штурми тривають: рф попри втрати продовжує наступати на Куп'янському напрямку

13.11.2023 07:14 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація на Куп'янському напрямку залишається складною, тривають важкі бої. Протягом доби Збройним силам довелося відбивати низку ворожих штурмів. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Російські загарбники завдали авіаційних ударів по двох населених пунктах Харківщини, зокрема: Петропавлівці та Чернещині. У зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки та Кислівки. Там наші військові відбили 11 атак.

Куп'янський напрямок, 13 листопада

Ситуація на Куп'янському напрямку 13 листопада / Фото: DeepState

Протягом доби під обстрілами опинилися понад 110 населених пунктів у 8 областях України, повідомив Генштаб ЗСУ. Загалом відбулося 69 бойових зіткнень, росіяни завдали 7 ракетних та 34 авіаційних удари, 59 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та цивільна інфраструктура. 

Так, після 19:00 ракетних ударів зазнали цивільні об’єкти у Харкові. За словами очільника ХОВА Олега Синєгубова, росіяни вдарили по Шевченківському району міста. Попередньо, без постраждалих.

Ракетний обстріл Харкова, 12 листопада

Повідомлення про обстріл міста Харків ввечері 12 листопада

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ повідомив, що ситуація на сході України залишається складною. Особливу активність російські окупанти проявляють у районі Куп'янська, де намагаються просунутися вперед одразу на кількох напрямкахРаніше він зазначав, що загарбники намагаються прорвати оборону українських військ, щоб вийти безпосередньо до Куп'янська – з подальшим його блокуванням та оточенням.

Ще раз нагадуємо, що триває евакуація жителів прикордонних громад Куп’янського району. Всіх евакуйованих забезпечать безоплатним проживанням, гуманітарною допомогою та медичною підтримкою. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.