У харківський екопарк повернувся перший лемур (фото, відео)

16.11.2023 11:04 Новини

До початку повномасштабного вторгнення «Фельдман Екопарк» у Харкові мав найбільшу колекцію приматів в Україні, однак після 24-го лютого 2022 року багато тварин загинули або втекли, інших же довелося евакуювати. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на «Фельдман Екопарк».

У харківський екопарк вперше з початку повномасштабного вторгнення повернувся лемур. Мова йде про котячого лемура на прізвисько Леон, якому близько 2 років. Найближчим часом екопарк планує повернути ще 15 тварин.

«Починаємо повертати унікальну колекцію приматів Фельдман Екопарк, яка до війни була найбільшою в Україні. Цей кільцехвостий лемур на прізвисько Леон вже вдома. Його родичів недарма називають ще котячими лемурами. Вони так саме грайливі, як домашні кішки, і здатні добре контактувати з людиною. А ще вони неймовірно стрибучі та просто дуже милі істоти. Ну а ми готуємося зустрічати з вимушеної евакуації ще півтора десятка лемурів. Так, мавпи також повертатимуться», – йдеться у повідомленні.

Харківський екопарк, лемури

Лемури, Фельдман Екопарк, Харків

У харківський екопарк повернувся перший лемур / Фото «Фельдман Екопарк»

Нагадаємо, нещодавно до харківського екопарку повернулися олені, які майже два роки ховалися від обстрілів у лісі неподалік. Ще на початку повномасштабного вторгнення олені втекли у ліс, ховаючись від російських обстрілів. Однак наприкінці жовтня, майже через 2 роки, тварини повернулися додому та самі зайшли до своїх вольєрів.

Нагадаємо також, екопарк знову відкрив двері для відвідувачів 1 червня 2023 року. Першою локацією стала Долина Альпак, яку протягом тривалого часу розміновували задля безпечного пересування.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.