250 родин Дергачівської громади отримали твердопаливні брикети

30.09.2024 12:50 Область Online
Жителі Дергачівської громади Харківщини отримали твердопаливні брикети / Фото: Дергачівська територіальна громада Жителі Дергачівської громади Харківщини отримали твердопаливні брикети / Фото: Дергачівська територіальна громада

У Дергачівській громаді 250 родин отримали твердопаливні брикети в рамках гуманітарної допомоги від німецьких благодійників.

Про це повідомила кореспондентці «Слобідського краю» перший заступник начальника Дергачівської міської військової адміністрації Інга Токаренко.

Кожна родина отримала по 3,5 тонни брикетів завдяки сприянню благодійної організації «Help - Hilfe zur Selbsthilfe». Допомога надавалася мешканцям Дергачів, Безруків, Руської Лозової, Білашів, Замірців, Шовкоплясів, Ємців, Болибоків та Семенівки, які опалюють свої будинки дровами та не мають газу. Серед отримувачів допомоги – люди з інвалідністю, самотні особи похилого віку, пенсіонери, багатодітні родини та батьки-одинаки.

- З травня ми почали збирати списки на отримання допомоги. У нас є старостати, які вже отримували підтримку від інших організацій. Державна постанова про забезпечення дровами не має прив’язки до категорій отримувачів, але вимагає, щоб домоволодіння не було газифікованим. Ми уточнили списки, і в результаті люди отримали брикети. Наша громада готова до опалювального сезону на 90%, – зазначила Інга Токаренко. 

Крім того, ще 40 родин, що проживають на території Дергачівської громади, мають отримати додаткові паливні брикети від цієї організації.

Допомага для жителям Дергачівської громади

У Дергачівській громаді мешканці пільгових категорій отримали по 3,5 тонни брикетів 

Допомога від німецьких благодійників

Мешканці Дергачівської громади отримали твердопаливні брикети за спияння благодійників / Фото: Дергачівська територіальна громада

Раніше ми писали, що У Дергачівській громаді усі котельні працюватимуть виключно на твердому паливі, від газу відмовилися через високу ціну.