27 жителів Харківщини придбали житло за сертифікатами «єВідновлення»

06.02.2024 13:50 Область Online
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

На Харківщині 27 жителів у рамках програми «єВідновлення» придбали житло – 23 квартири та 4 приватні будинки. 

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну військову адміністрацію.

У 24 громадах Харківської області сформували 746 сертифікатів про надання компенсацій за знищене майно на суму 1,06 мільярда гривень.

  – На сьогодні 27 заявників, які отримали сертифікати, придбали житло – 23 квартири та 4 приватні будинки. Загальна вартість нерухомості складає понад 43 мільйони гривень, з них житловими сертифікатами сплачено 41,6 мільйона, – наголосив очільник ХОВА Олег Синєгубов.

Загалом у рамках державної програми «єВідновлення» жителями області було подано 27 652 заяви для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше – від жителів Ізюмського та Харківського районів. Наразі понад 14 тисяч заявників уже отримали компенсацію на загальну суму 1,34 мільярда гривень. Ще для 421 заявника призначили виплати на 41,7 мільйона гривень.

Нагадаємо, що власники зруйнованого житла можуть подати заяву та побудувати будинок на власній території. Для початку будівництва треба припинити право власності на знищений будинок, повідомити про роботи, а потім подати заяву на зарахування коштів у рамках програми «єВідновлення».

Раніше ми писали, що жителі Харкова в рамках програми «єВідновлення» отримали понад 327 мільйонів гривень на ремонт пошкодженого житла.