Безлюдівська громада: у пріоритеті – допомога жителям та військовим

Громади на зв'язку
01.07.2024 13:20 Область Online
Безлюдівський селищний голова Микола Кузьмінов отримав подяку від військових за допомогу та вагомий внесок в оборону  країни від агресора/фото: Безлюдівська селищна рада Безлюдівський селищний голова Микола Кузьмінов отримав подяку від військових за допомогу та вагомий внесок в оборону країни від агресора/фото: Безлюдівська селищна рада

Безлюдівська громада долає виклики, спричинені війною, допомагає вразливим верствам населення та вірить у Перемогу.

Відновлення після обстрілів 

Унаслідок російської агресії були пошкоджені об’єкти на території Безлюдівської громади.
 
– Селищною радою надається допомога. Ремонтуємо дах та вставили вікна в одному з навчальних закладів, який постраждав від обстрілів окупантів, – розповідає Безлюдівський селищний голова Микола Кузьмінов.

Наразі триває робота комісії з обстеження інфраструктурного об’єкта, пошкодженого загарбниками.

Також проведені п’ять засідань комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України. За результатами розгляду відповідних заяв підготовлені два акти про необхідність ремонтно-відновлювальних робіт, складено два чек-листи на суму 412 808,66 гривні.

Підготовка до зими та благоустрій

На території селищної ради тривають заходи з підготовки до опалювального сезону 2024–2025 років об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери. Також відділ житлово-комунального господарства селищної ради провів двомісячник з благоустрою «За чисте довкілля», були ліквідовані 15 несанкціонованих сміттєзвалищ.

Ремонт доріг

Одним з пріоритетних напрямів роботи Безлюдівської селищної ради є ремонт доріг. 
– Якість у цьому питанні дуже важлива. Погані дороги спричиняють дискомфорт і водіям, і мешканцям громади, – каже Микола Кузьмінов.

Дорога у Безлюдівській  громаді/фото: Слобідський край

Проведено ремонт тротуару у Васищевому/фото: Слобідський край

Наразі здійснений поточний ремонт ґрунтових доріг (грейдерування):
– у Лизогубівці на вулицях Шкільній (частина вулиці), Центральній (частина вулиці), Лісній, Нижній, Піщаній, Дуброва, Рубіжній, Польовій, вулицях Луговій, Садовій та у провулках Лісному і Луговому;
– у Темнівці по вулиці Зміївській; 
– у Кирсановому по вулиці Тепличній;
– у Хмарівці по вулицях Кооперативній, Зарічній та провулку Тернівському;
– у Шубіному по вулиці Шубінській;
– у селищі Хорошеве по вулицях Зеленій, Вишневій, Миру, Шевченка, Шкільній, Залізничній, Станційній (під’їзди до садових товариств), Огородній, Лісній, Культури, 1-го Травня, Весняній, Сторожівській, Спортивній, провулках Новому, Зоряному, Весняному, Дружньому, Молодіжному;
– у селищі Безлюдівка по вулицях Полуничній, Чайковського, Романа Левицького, Новій, Нагірній, Незалежності, Лиманській, Харківській, площі Стадіонній, провулках Незалежності, 1-го Травня, Польовому, Боровому та в’їзді 1-го Травня;
– у селищі Васищеве по вулицях Вишневій, Заливній, Зеленій, Красній, Нижній, Пушкіна, Парковій, у провулках Піщаному, Горького та інших.

Здійснений ямковий ремонт асфальтобетонного покриття по в’їзду Стадіонному в Безлюдівці. Проведено поточний ремонт на дорогах із ґрунтовим покриттям на вулицях Садовій та Молодіжній у Котлярях, на вулиці Культури в Хорошевому. Крім того, в Хорошевому відремонтоване асфальтобетонне покриття на майдані Дружби, на вулицях Фрунзе, Миру, Зоряній, Дачній.

Виготовлено проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт тротуару по вулицях Зміївській, Чайковського і провулку Стадіонному в Безлюдівці та по вулицях Орєшкова і Слобідській у Васищевому, а також частини тротуару по провулку Культури в Хорошевому.

Крім цього, капітально відремонтована частина тротуару на вулиці Зміївській у Безлюдівці та вулиці Орєшкова у Васищевому.
На території громади проводять поточні ремонти зовнішніх електричних мереж, вуличного освітлення, дахів, прибудинкових територій та укриттів.

Особлива увага – дітям

Станом на початок поточного року на обліку служби у справах дітей Безлюдівської селищної ради перебуває 32 дитини. Це 28 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і 4 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Із січня по травень 2024 року проведені сім засідань комісії у справах захисту дітей. Підготовлені матеріали стосовно надання статусів дітям, віддання дітей під опіку, надання дозволів на продаж та дарування майна за участю малолітніх дітей, а саме:
– 59 рішень стосувалися дітей, постраждалих унаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;
– 2 рішення ухвалені про надання дозволів на продаж та дарування майна за участю малолітніх дітей;
– надані статуси: дітей-сиріт – 2 дітям, таких, що позбавлені батьківського піклування – 3 дітям. Надано опіку двом і одну дитину влаштовано до КЗ Львівської обласної ради «Великолюбінський реабілітаційний навчальний центр».

Напередодні Дня захисту дітей відділенням соціальної згуртованості і самозарадності для дітей громади проведені заходи: за підтримки Благодійної організації «Фонд 1654» – майстер-клас «Миловаріння», Громадської організації «Грін-Ландія» «Проект дітей та підлітків Харківської області» – майстер-клас «Молекулярний бісквіт», зразкового гуртка образотворчого мистецтва «Студія «Відродження» – арт-терапія «Веселковий настрій».

ХАБ у Безлюдівській громаді/фото: Слобідський край

ХАБ соціальної згуртованості і самозарадності для жінок, дітей та молоді/фото: Слобідський край

Соціальний захист населення

Особливої уваги під час війни потребують найбільш незахищені верстви населення – люди похилого віку, особи з інвалідністю, громадяни, які перебувають у складних життєвих обставинах i потребують сторонньої допомоги. У громаді працює Центр соцзахисту, який займається цією роботою.
16 соціальних робітників та соціальний працівник відділення соціальної допомоги на дому станом на червень 2024 року опікуються 231 громадянином (в тому числі 49 особами з інвалідністю, 25 особами зі статусом ВПО, 7 паліативними хворими), яким надано понад 48 652 безкоштовні соціальні послуги. Основні з них – оплата комунальних рахунків; доставка харчових пpoдyктів , медикаментів, господарських товарів; прання білизни, приготування їжі; прибирання приміщень; оформлення пільгових рецептів, виклик лікаря, оформлення субсидій і пільг та інші види соціальних послуг.

Співробітники Центру соцзахисту оформили 26 громадянам допомогу на вирішення матеріально-побутових проблем, також 54 громадянам надані послуги з інформування.
 
За п’ять місяців 2024 року трьом родинам була надана послуга соціальної адаптації (у тому числі одній родині ВПО). Проведено 15 групових заходів (тренінги, інформаційно-просвітницькі лекції, арт-терапії, майстер-класи та інше), які відвідали 214 осіб.

Щомісяця Служба соціального захисту населення приймає по 380 заяв на відшкодування за комунальні послуги, які вносяться до відповідної бази. 

Допомагати військовим – обов’язок

З початком російського вторгнення Безлюдівська громада допомагає захисникам наближати Перемогу. Без розгляду не лишається жодне звернення військових. 

Як розповідає селищний голова Микола Кузьмінов, громада виділяє кошти на дрони, ремонт техніки, придбання автомобілів для ЗСУ. Також на території селищної ради діють програми щодо допомоги воїнам, їхнім сім’ям та сім’ям загиблих чи зниклих безвісти.
 
– Мрію, як і всі українці, щоб швидше закінчилася війна, тому допомагати військовим – наш святий обов’язок. Так вважають усі жителі нашої громади, – каже Безлюдівський селищний голова Микола Кузьмінов.

Ми писали, Безлюдівською селищною радою придбано та передано військовим автомобіль Mitsubishi L200.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram