Бойові дії у Харківській області: де росіяни намагаються пробитися вперед

30.07.2024 10:03 Область Online
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Оновлена інформація про події на Харківському і Куп’янському напрямках станом на ранок 30 липня 2024 року.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генштаб ЗСУ.

За добу на Харківському напрямку відбулося 5 бойових зіткнень у районах Глибокого та Вовчанська. Як зазначив начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник, саме тут ворог намагається досягти хоч якогось успіху.

На Куп’янському напрямку кількість атак зросла до 6. Штурмові дії росіяни проводили поблизу Новоосинового, Піщаного та Стельмахівки.

Паралельно із цим авіаційних ударів зазнали райони Липців, Приколодного, Вовчанських Хуторів, Ізбицького, Лозової, Малих Проходів, Петропавлівки, Куп’янська та Стариці.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський заявив, що наступ росії на Харків провалився. Бійцям ЗСУ вдалося зупинити навалу російської армії на Харківському напрямку, яка розпочалася в середині травня.

Нагадаємо також, до наступальних дій на Харківському напрямку противник залучив 10350 осіб. Станом на початок липня вбитими та пораненими його втрати склали: 2939 вбитими, 6509 пораненими. Ще 45 окупантів здалися у полон. Орієнтовні втрати противника на нашому напрямку складають приблизно 91%.