Де на Харківщині росіяни штурмують за підтримки авіації: оновлені дані

16.07.2024 09:31 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Оновлена інформація про події на Харківському і Куп’янському напрямках станом на ранок 16 липня 2024 року.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генштаб ЗСУ та очільника ХОВА Олега Синєгубова.

За останніми даними, на Харківському напрямку за добу відбулося 18 бойових зіткнень. Бої точилися поблизу Вовчанська та Глибокого. Для підтримки штурмових дій ворог активно задіював авіацію.

Харківський напрямок

Оперативна обстановка на Харківському напрямку / Фото: DeepState

На Куп’янському напрямку зафіксовано п’ять атак. Сили оборони відбили штурми противника в районах Петропавлівки Харківської області, а також Стельмахівки Луганської області.

– На обох ділянках ситуація складна, але контрольована Силами оборони України, – зазначив начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

Куп'янський напрямок

Оперативна обстановка на Куп'янському напрямку / Фото: DeepState

Авіаційних ударів зазнали райони населених пунктів: Вовчанськ, Липці, Ветеринарне, Борщова, Глибоке, Веселе та Білий Колодязь.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський заявив, що наступ росії на Харків провалився. Бійцям ЗСУ вдалося зупинити навалу російської армії на Харківському напрямку, яка розпочалася в середині травня.

Нагадаємо, до наступальних дій на Харківському напрямку противник залучив 10350 осіб. Станом на початок липня вбитими та пораненими його втрати склали: 2939 вбитими, 6509 пораненими. Ще 45 окупантів здалися у полон. Орієнтовні втрати противника на нашому напрямку складають приблизно 91 %.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram