Де у Харківській області просто зараз тривають важкі бої: оновлені дані

31.07.2024 09:57 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Оновлена інформація про події на Харківському і Куп’янському напрямках станом на ранок 31 липня 2024 року.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова та Генштаб ЗСУ.

Від початку доби на Харківському напрямку відбулося 6 бойових зіткнень. Силам оборони вдалося відбити 5 атак противника в районах Тихого та Вовчанська. Наразі біля останнього триває бій, ситуація контрольована.

Харківський напрямок

Оперативна обстановка на Харківському напрямку, 30 липня / Фото: DeepState

На Куп’янському напрямку російські військові 7 разів намагалися витіснити наші підрозділи із займаних позицій поблизу Піщаного та Стельмахівки. Три ворожі штурми тривають і досі.

– На Куп’янському напрямку, де росіяни намагаються досягти успіхів з березня минулого року, ворог проводив штурмові дії в районах Стельмахівки та Піщаного. Більшість атак було відбито, решта ще триває, – прокоментував ситуацію начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

Куп'янський напрямок

Оперативна обстановка на Куп'янському напрямку, 30 липня / Фото: DeepState

Також агресор завдавав авіаційних ударів у районах населених пунктів Липці, Глибоке, Вовчанські Хутори, Ізбицьке, Крейдянка, Тернова, Вовчанськ, Глушківка, Колесниківка та Піщане.

Нагадаємо, у прикордонних населених пунктах Харківської області окупанти почали активно використовувати нову тактику. Тепер вони б'ють FPV-дронами по місцевих мешканцях. Цілять переважно в цивільні автівки та місця скупчення людей. За останні дні зафіксовано вже чотири подібних випадки.