Два села на Харківщині зазнали авіаційних ударів

11.11.2023 08:29 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби окупанти продовжили обстрілювати Харківщину. 

Як повідомляє «Слобідський край» із посиланням на інформацію Генштабу ЗСУ на ранок 11 листопада, авіаційних ударів зазнали села Петропавлівка та Червоний Став Харківської області.

На Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

– Що стосується наступальних дій ворога на Куп'янському напрямку, то він вів безуспішні штурмові дії в  районах Синьківки, північно-східніше Петропавлівки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де наші захисники відбили 8 атак, – повідомив начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник. 

Командування Повітряних Сил ЗСУ інформує: із 19:00 10 листопада по 3:00 11 листопада противник атакував Україну ударними БпЛА та кількома ракетами різних типів.

«Зокрема, під час удару застосовано: 31 ударний БпЛА «Shahed-136/131» із трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф та мис Чауда – ТОТ Крим; одну керовану авіаційну ракету Х-31 – з акваторії Чорного моря; протикорабельну ракету П-800 «Онікс» – з окупованого Криму; зенітну керовану ракету С-300 – з Бєлгородської народної республіки», – написано у зведенні Повітряних Сил ЗСУ.

В результаті протиповітряного бою знищено 19 ворожих ударних БпЛА «Shahed-136/131». Більшість ударних БпЛА російські окупанти спрямували по прифронтових областях. Протиповітряна оборона працювала у Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Сумській, Кіровоградській та Київській областях.

Ще раз нагадуємо, що триває евакуація жителів прикордонних громад Куп’янського району. Вона здійснюється безкоштовно. Всіх евакуйованих забезпечать безоплатним проживанням, гуманітарною допомогою та медичною підтримкою. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Повідомити про бажання евакуюватися можна за номерами телефонів:

  • Гаряча лінія Мінреінтеграції 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: 096-078-84-33;
  • Єдиний координаційний центр працює цілодобово –  080-033-92-91;
  • Гаряча лінія Куп'янської МВА для мешканців громади – щоденно з 9:00 до 16:00 – 098-941-23-00.

У місті Харків у волонтерському центрі ХАБ Вокзал триває Програма екстреної підтримки ВПО з Куп'янського району. Допомогу можуть отримати всі нещодавно евакуйовані, а також люди, які виїхали самостійно. Телефонувати з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 17:00 – 063-584-85-63

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Олег Артаєв