Евакуація на Харківщині: як контролюють повернення людей до небезпечних зон

17.09.2024 18:15 Область Online

З 29 населених пунктів Куп’янської, Кіндрашівської та Курилівської громад триває обов’язкова евакуація в примусовий спосіб сімей з дітьми.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на інформацію Харківську ОВА.

Вже вдалося евакуювати 34 дитини. Ще необхідно перевезти з небезпечних території 236 дітей з їхніми батьками. Є складність у розбіжності в фактичному місці проживання родин та реєстрації. За даними ХОВА, 10 родин виїхали із цих населених пунктів самостійно. Також трапляються випадки повернення людей до тих населених пунктів, звідки відбулася евакуація.

– Рішенням Ради оборони області забороняємо повертатися, забороняємо приїжджати через блок-пости на ті території звідки проводиться така евакуація. Попередній досвід евакуаційних заходів показує, що факти повернення є, і нажаль люди страждають після того – йдуть прильоти, є жертви внаслідок таких обстрілів, тому під час евакуації ми додатково через національну поліцію роз’яснюємо про те, що повертатися не можна до попередження органів влади на місцях, – додав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, на Раді оборони Харківської області ухвалили рішення про примусову евакуацію 269 дітей із 29 населених пунктів Куп’янського району.