Евакуація з Куп’янська: волонтери розповіли, як вивозять з-під обстрілів маломобільних людей

03.10.2024 16:44 Область Online
Евакуація на Харківщині / Фото: «Проліска» Евакуація на Харківщині / Фото: «Проліска»

У вересні та жовтні 2024 року гуманітарні організації евакуювали понад триста жителів Куп’янської громади. Із них - четверо маломобільних. 

Про це кореспондентці медіа «Слобідський край» повідомила координатор транспортного проєкту у Харківській області Гуманітарної місії «Проліска» Ірина Панченко.

З початку осені гуманітарні організації евакуювали понад триста жителів Куп’янської громади. Серед них — десять дітей та четверо маломобільних дорослих.

- На гарячу лінію надходять заявки на евакуацію. У співпраці з Харківською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України ми складаємо маршрути та евакуюємо людей. Червоний Хрест забирає їх безпосередньо з домівок, а ми переправляємо до транзитного центру. Також ми  отримуємо заявки на евакуацію маломобільних людей, - зазначила Ірина Панченко.

Серед евакуйованих - мешканці Новоосинового, Курилівки, Кіндрашівки, Куп’янська, Куп’янська-Вузлового та Заоскілля, серед яких були маломобільні, важкохворі та поранені.

- Люди постійно запитують, коли ми приїдемо, чи можна їх забрати раніше. Серед дзвінків звучать також прохання про допомогу для маломобільних і порятунок домашніх улюбленців. Також є багато звернень забрати родичів з якими немає вже зв'язку, -  зазначає Ірина Панченко.

За її словами, чотири мешканця Харківської області були евакуйовані спеціальним медичним транспортом у супроводі медичного персоналу за зверненням на гарячу лінію. 

Нагадаємо, з  початку повномасштабного вторгнення і станом на 1 жовтня 2024 року гуманітарною організацією «Проліска» евакуйовано вже 33 365 людей із Харківської, Донецької та Сумської областей до безпечних місць.

Евакуація з Куп'янська

Гуманітарні організації евакуююють жителів Куп’янської громади.

10 дітей та сотні дорослих евакуйовані у жовтні-вересні 2024 року

У Куп’янській громаді евакуйовано 10 дітей і близько 300 дорослих / Фото: «Проліска»

Раніше ми писали, що з початку року силами поліції з Курилівської громади було евакуйовано понад 340 мешканців громади, з Купʼянської громади – понад 120 жителів.