Гуляв з собакою та фіксував місцезнаходження ЗСУ: в Харкові затримано коригувальника (фото)

03.05.2024 10:51 Область Online
Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура

СБУ затримала у Харкові російського коригувальника, який шпигував за позиціями ЗСУ під виглядом прогулянок із собакою.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську обласну прокуратуру та речника в управлінні СБУ в Харківській області Владислава Абдулу.

За даними слідства, наприкінці грудня 2023 року харківʼянин, який працює на місцевому підприємстві, а також є волонтером благодійного фонду, через месенджер «Telegram» почав спілкуватись з представником рф та з власної ініціативи вирішив передавати йому інформацію про базування українських військових і техніки на Харківщині.

Затримано волонтера-коригувальника у Харкові

Посвідчення волонтера, який коригував ворожі обстріли по Харкову

Представник рф запропонував гроші за «допомогу», проте харківʼянин, маючи свідому прокремлівську позицію, відмовився від коштів.

Надалі фігурант на власному велосипеді вишукував місця дислокації української армії по місту та прилеглих населених пунктах. Крім цього, під виглядом прогулянок із собакою фігурант намагався виявити місця базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів ЗСУ. Вказана інформація необхідна ворогу для здійснення прицільних ракетних атак та ударів БпЛА по позиціях українських захисників.

Правоохоронці затримали чоловіка «на гарячому» під час чергового фіксування місця базування українських військових у Харкові.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, що СБУ затримала старосту одного із селищ Вовчанської громади, який під час тимчасової окупації готував фейковий референдум із «приєднання» Харківської області до складу росії.

Також раніше ми писали, що затримано жительку Харкова, яка виконувала завдання прокремлівського журналіста та «зливала» дані про оборонні підприємства.