Харківщина лідирує за кількістю працівників у проєкті «Армія відновлення»

09.08.2024 15:32 Область Online

Харківська область стала лідером серед інших регіонів по Україні за кількістю працівників у проєкті «Армія відновлення».

Про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков, пише «Слобідський край».

З початку 2024 року обласна служба зайнятості видала 11,3 тисячі направлень на виконання суспільно корисних робіт. За цим показником Харківщина тримає перше місце серед усіх регіонів України.

– Людей залучають до роботи з відбудови постраждалих внаслідок бойових дій територій, облаштування укриттів, плетіння сіток, розвантаження, фасування та доставки гуманітарної допомоги тощо. Оплата за виконання суспільно корисних робіт становить до 12 тисяч гривень за повний відпрацьований місяць. З початку цього року працівникам «Армії відновлення» виплачено 122,8 млн гривень, – додав директор центру зайнятості.

Роботи проводяться у 50 громадах, види робіт залежать від потреб конкретної громади.

На сьогодні у п'ятірку громад за найбільшою кількістю виданих направлень входять: 

  • Харківська,
  • Лозівська,
  • Барвінківська,
  • Богодухівська та
  • Зміївська громади.

Нагадаємо, що у центральній частині міста Ізюм Харківської області під час окупації та активних бойових дій під корінь було знищено близько 200 дерев. Три міських парки теж зазнали руйнувань. Комунальники, волонтери, приватні підприємці об'єдналися і стоворюють нові зелені насадження в Ізюмі.