Харківщині передадуть 13 модульних котелень, які забезпечать теплом понад 20 тисяч жителів

20.06.2024 17:04 Область Online

Міжнародний Комітет Червоного Хреста передасть 13 модульних котелень, які забезпечать теплом 23 тисячі жителів Харківщини.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківську ОВА.

– Плануємо передати області 13 пересувних модульних котелень, які під час наступного опалювального сезону забезпечать теплом близько 23 тисяч людей, – сказала голова Харківської делегації МКЧХ Стефані Гартлахер.

Вона додала, що важливою частиною програми інституційної допомоги є підтримка медичних закладів у Барвінківській, Чугуївській, Ізюмській, Золочівській та Харківській громадах. Окрема увага приділяється напрямку реабілітаційної допомоги, який реалізується спільно з Міністерством охорони здоров'я України.

– Фіксуємо загострення бойової обстановки на Вовчанському, Борівському, Куп'янському напрямках, прогнозуємо збільшення числа внутрішньо переміщених людей у Харківській області і розраховуємо на подальшу співпрацю з Червоним Хрестом щодо капітального облаштування місць компактного проживання ВПО, в тому числі в межах підготовки до наступного опалювального сезону, – сказав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, що Уряд виділив понад 2,5 мільярда гривень Харківщині для встановлення модульних котелень та газогенераторів.

Також, наразі Уряд збирає дані про потреби вразливих верств населення у твердому паливі на наступний зимовий період.