Харківська область під ударом «шахедів»: скільки БПЛА було збито у ніч на 10 вересня

10.09.2024 09:46 Область Online
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

У ніч проти 10 вересня російські загарбники випустили по Україні низку безпілотників. Під ударом опинилася й Харківська область.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генштаб ЗСУ.

У ніч на 10 вересня війська рф випустили по Україні 48 засобів повітряного нападу. Для атака були використані балістична ракета «Іскандер-М», протирадіолокаційна ракета Х-31П та 46 ударних БПЛА типу «Shahed».

Силам ППО вдалося збити 38 «шахедів» у межах 13 областей України, серед яких і Харківська. 

Як зазначили військові, три безпілотники вийшли з підконтрольного повітряного простору України: один – у напрямку росії, два – в напрямку окупованої Луганщини. Ще три локаційно втрачені на території України (ймовірно, упали під впливом засобів РЕБ).

Щодо ситуації на полі бою:

На Харківському напрямку агресор два рази атакував у районах Вовчанська та Глибокого. На Куп’янському – було відбито 12 штурмів поблизу Синьківки, Петропавлівки, Глушківки, Стельмахівки та Лозової.

Нагадаємо, 9 вересня під ударами дронів-камікадзе опинилися Куп’янська, Вовчанська та Дергачівська громади Харківщини. Унаслідок влучань поранення дістали четверо цивільних чоловіків віком від 49 до 71 року. 

Раніше ми писали, що у прикордонних населених пунктах окупанти почали активно використовувати нову тактику. Тепер вони б'ють FPV-дронами по місцевих мешканцях. Цілять переважно в цивільні автівки та місця скупчення людей.