Харківську область накриває «хвиля» масштабних пожеж в екосистемах: що відбувається

21.08.2024 10:51 Область Online
Ліквідація пожежі в Харкові / Фото ДСНС України у Харківській області Ліквідація пожежі в Харкові / Фото ДСНС України у Харківській області

Протягом доби у Харківській області вигоріли сотні «квадратів» сухостою, трави та лісу. Що стало причиною пожеж та яку площу вони охопили?

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Головне управління ДСНС України у Харківській області.

20 серпня з 07:00 до 11:00 у Куп’янському лісництві поблизу сіл Новоплатонівка та Курилівка через обстріли спалахнули 2 лісові пожежі – горіла суха хвойна підстилка. У першому випадку вогонь охопив 5 гектарів, у другому – 500 м кв.

Близько 11:30 бойові дії спричинили ще 2 пожежі в екосистемах. У селі Нечволодівка Кіндрашівської громади зайнялася суха трава на площі 5 гектарів, а в селі Глущенкове Борівської громади – сухостій на площі 2,5 гектара.

О 16:30 унаслідок чергової атаки загорілася трава поблизу села Новий Мир Борівської громади. Пожежа охопила 500 м кв.

Останнє займання сталося у Слобідському районі Харкова о 17:32. З невідомих причин загорілися будівля ангарного типу та суха трава навколо неї на площі 800 м кв. Окрім того, полум'я знищило вантажівку, яка стояла всередині ангара.

Харків, пожежа

Пожежа в Слобідському районі Харкова, 20 серпня / Фото: ДСНС Харківщини

Нагадаємо, минулого тижня масштабне займання охопило Балаклійське лісництво. Десятки рятувальників більше двох діб гасили лісову пожежу на площі 40 гектарів.

Нагадаємо також, Харківщина опинилася серед лідерів найбільш екологічно постраждалих областей. Саме тут протягом двох років війни рф завдала шкоди довкіллю на майже 11,5 мільйона доларів, що робить її третьою областю з найвищими екологічними пошкодженнями.