Йдуть у наступ з минулого березня: Мельник розповів, що відбувається на Купʼянському напрямку

31.01.2024 08:39 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

З минулого року російські окупанти не полишають спроб просунутися на Куп'янському напрямку. 

Про ситуацію на Куп’янському напрямку розповів начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник («Марсель»), пише «Слобідський край». За його словами, росіяни з минулого року концентрують там свої сили.

– путінські терористи продовжують концентрувати в цьому районі свої спроби досягти якогось успіху. Фактично з березня минулого року. Тобто можете собі уявити кількість відбитих наступів, знищених окупантів та демілітаризованої техніки рашистів за майже рік, якщо щоденно близько 10 таких спроб розбиваються об нашу оборону, – зазначив він. 

За оновленими даними Генштабу, за минулу добу на даному напрямку, зокрема в зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця», Сили оборони відбили 5 атак ворога поблизу Синьківки. Авіаційних ударів зазнала прикордонна Устинівка. 

Устинівка, Харківська область

Відстань від села Устинівка Куп'янського району до кордону з росією / Фото: DeepState

Загалом країна-агресорка завдала по Україні 9 ракетних та 99 авіаційних ударів, здійснила 129 обстрілів з РСЗВ. Уночі було застосовано 20 БпЛА типу «Shahed-136/131», частина з яких атакувала і Харківську область. Силами та засобами ППО вдалося знищити 14 ворожих дронів.

Нагадаємо, ввечері 30 січня російські військові атакували «шахедами» два райони Харкова: Салтівський та Слобідський. У першому внаслідок удару БПЛА загорівся житловий будинок, у другому – зайнялася господарча одноповерхова будівля супермаркету. Також пошкоджено дві багатоповерхівки та приватне домоволодіння. Поранень дістали троє людей. 

Нагадаємо також, учора протягом дня під обстрілами перебувало передмістя Харкова. Близько 12:20 російські терористи вдарили поблизу селища Коротич. У проміжок часу з 16:15 до 16:30 загарбники вдарили по Малоданилівській громаді. Близько 20:00 ворог завдав ударів по Золочівській громаді. А вже о 22:30 повторних обстрілів зазнав сам Харків.