Куньєвська громада отримала модульні котельні для опалення

25.09.2024 18:00 Область Online
Фото: Котельня/ Куньєвська громада Фото: Котельня/ Куньєвська громада

Модульні котельні для опалення Куньєвською громадою були отримані завдяки партнерській допомозі. Вони забезпечуватимуть теплом адміністративні будівлі у селах Куньє та Липчанівка.

Про це повідомив начальник Куньєвської сільської військової адміністрації Сергій Мовчан.

Одна з котелень призначена для опалення адміністративного приміщення сільської ради та пожежної частини в селі Куньє, а друга — для адміністративного приміщення та амбулаторії в селі Липчанівка, яке планують відновити.

- Ці котельні універсальні та можуть працювати на будь-якому твердому паливі та пелетах. Оскільки громада розташована за 30-50 км від лінії розмежування, важливо враховувати можливі ситуації, коли не буде електрики та газу, — зазначив Сергій Мовчан.

Він також підкреслив, що частина будівель громади опалюється газом, а деякі — лише пічним опаленням. Мешканці громади мали можливість подавати заявки на програми для отримання коштів на закупівлю дрів. Соціальні об’єкти готові до опалювального сезону на 80%.

Раніше ми повідомляли, що за два роки після деокупації в Куньєвській громаді було налагоджено медичне, транспортне, торговельне та поштове обслуговування населення.