Курилівська громада передала військовим чотири квадрокоптери DJI Mavic-3

25.09.2024 12:05 Область Online
Фото: Курилівська територіальна громада Фото: Курилівська територіальна громада

Курилівська громада передала підрозділу спеціального призначення «Гострі Картузи», який тримає фронт на Куп’янському напрямку, чотири квадрокоптери DJI Mavic-3. Ці безпілотники призначені для аерозйомки, відеозйомки та спостереження.

Про це розповів кореспондентці «Слобідського краю» начальник Курилівської селищної військової адміністрації Олександр Баулін.

Закупівлю квадрокоптерів було профінансовано з місцевого бюджету. Загалом громада виділила близько 10 мільйонів гривень на потреби військових, за які вже придбано, дрони, два автомобілі та засоби радіоелектронної боротьби.

— Підтримуємо наших військових, адже загарбники продовжують рухатися Харківщиною. Наша громада, розділена річкою Оскіл, стикається з серйозними викликами: лівий берег, де розташовано 30% території громади, вже під окупацією. Місцеві жителі намагаються евакуюватися самостійно, але не всі готові залишити свої домівки. На правому березі, де наразі проживає 70% громади, триває примусова евакуація, — зазначив Олександр Баулін.

Він також зазначив, що в громаді є окуповані населені пункти, куди організації, які займаються евакуацією, вже не можуть виїжджати більше місяця з безпекових міркувань.

Нагадаємо, на Харківщині триває примусова евакуація населення з трьох громад: Куп’янської, Курилівської та Кіндрашівської. Зокрема, у Курилівській громаді планується вивезення 41 дитини з шести населених пунктів.