Майже 800 тисяч гектарів засіяних угідь: аграрії Харківщини завершили весняну посівну та готуються до масштабного збору врожаю

11.07.2023 11:09 Область Online

Цього року в межах весняно-польових робіт у Харківській області було засіяно 783 тисячі гектарів угідь – а це на 20 % більше, ніж прогнозувалося. Наразі підприємства готуються до масштабного збору врожаю, що має розпочатися наступного тижня.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Цьогоріч посівна проходила в усіх районах Харківської області, де дозволяла безпекова ситуація. Загалом було засіяно 360 тисяч гектарів соняшнику та 176 тисяч гектарів кукурудзи. Окрім того, аграрії регіону сіяли горох, сою, просо, а також яру пшеницю.

«Цього року через несприятливі погодні умови посівна затягнулася, але аграрії наростили темпи. Утім, буде ще більше об'єм потенціального експорту. Навіть той посів, який ми по пшениці маємо зараз, цілком перекриває потреби області і задовольняє потреби інших областей України. На експорт більш ніж достатньо залишається», – розповів заступник начальника ХОВА Євген Іванов.

Нагадаємо, що восени 2022 року аграрії регіону засіяли 213 тисяч гектарів озимини. Нині ж підприємства готуються до масштабного збору врожаю, який має розпочатися вже наступного тижня.  

Раніше ми розповідали, що фермери, ФОПи та сімейні фермерські господарства Харківської області до 100 гектарів можуть отримати безкоштовно посівний матеріал. На одне господарство розраховано дві тонни пшениці, ячменю та гороху.

Нагадаємо також, через високу концентрацію залишених вибухонебезпечних предметів у Харківській області залишаються замінованими більш ніж 500 тисяч гектарів сільськогосподарських земель.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор:
Владислава Ткаченко