Ми маємо бути готові 24/7: Синєгубов про ситуацію на Куп’янському напрямку

28.01.2024 09:13 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Станом на 28 січня ситуація на Куп'янському напрямку залишається складною. Окупанти проводять штурмові дії та намагаються просунутися вперед. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генштаб ЗСУ та Олега Синєгубова.

На Куп’янському напрямку, в зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця», протягом доби Сили оборони відбили 7 атак ворога поблизу Синьківки і Табаївки Харківської області, а також Стельмахівки Луганської області.

Щодо актуальної ситуації на полі бою в етері телемарафону розповів очільник ХОВА Олег Синєгубов 27 січня.

— Два напрямки досить серйозні: Синьківка і Табаївка, південніше Куп’янська, — зазначив він. 

Куп'янський напрямок, 28 січня

Синьківка та Табаївка, Куп'янський напрямок, 28 січня / Фото: DeepState

На питання щодо можливого наступу Синєгубов відповів наступне:

Ми маємо бути готові 24/7. Звичайно, росія може проводити певні наступальні дії по будь-якому напрямку. Це і північ, і північно-східний Вовчанський напрямок, це і східний напрямок, де вона фактично вже реалізовує такі плани. І тут ми маємо разом з військовими працювати над підвищенням обороноздатності, над фортифікаційними спорудами, аби наші Збройні сили були максимально ефективними на полі бою, — пояснив очільник ХОВА.

Також він додав, що ведеться цілодобове спостереження за тими військами, які можуть бути проти нас і на півночі, і на бєлгородському напрямку, і на Вовчанському, і на Куп’янському напрямку. Це робиться для того, аби вчасно реагувати на загрози і вживати оперативних заходів.

Раніше ми писали, що у селі Крохмальне на Харківщині для росіян склалися кепські справи. «Вони вже шкодують, що туди зайшли», зазначили у ЗСУ. Нагадаємо, ввечері 20 січня стало відомо про захоплення Крохмального, а також просування ворога вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Вже наступного дня дану інформацію підтвердили військові.