На Харківщині діє соціальне сполучення: які громади можуть скористатися цим

26.09.2024 16:00 Область Online
Фото: Соціальний транспорт/ Великобурлуцька територіальна громада Фото: Соціальний транспорт/ Великобурлуцька територіальна громада

У Харківській області запущено близько 60 маршрутів соціального сполучення, які обслуговують населені пункти, розташовані поблизу зони бойових дій або близько до кордону з рф.

 

 

Про це кореспондентці «Слобідський край» розповіла координатор транспортного проєкту у Харківській області Гуманітарної місії «Проліска» Ірина Панченко.

Селищні ради та старостинські округи затвердили графіки маршрутів у співпраці з гуманітарною організацією. Безкоштовним перевезенням можуть скористатися мешканці Золочівської, Великобурлуцької, Вільхуватської, Борівської, Шевченківської, Ізюмської, Барвінківської та Лозівської громад. Також з Козачої Лопані курсує автобус до Харкова.

- Відсутність транспортного сполучення в маленьких селах призводила до ізоляції людей. Запуск соціальних маршрутів у рамках проєкту «Транспортування людей до послуг, послуг до людей та евакуація» дає можливість жителям віддалених сіл два рази на тиждень дістатися до центру селища, де вони можуть отримати медичні, адміністративні та банківські послуги, — зазначила Ірина Панченко.

Раніше ми писали, що Олексіївській громаді Харківської області діє соціальне таксі.