На Харківщині для уникнення знеструмлень встановлено резервну електростанцію

22.10.2024 17:59 Область Online

Для забезпечення надійного електропостачання під час можливих знеструмлень, спричинених бойовими діями, на Харківщині встановлено резервну дизельну електростанцію

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківобленерго.

Основна увага енергетиків зосереджена на ремонті повітряних ліній та підстанцій, зокрема у Великобурлуцькій та Вільхуватській громадах виконано капітальний ремонт і технічне обслуговування 100 підстанцій, а також очищено 98 км ліній електропередачі.

– Також у 2024 році було повністю замінено водогін РЕМ. Вчасно проводиться ремонт техніки, необхідної для виконання працівниками підрозділу своїх службових обов'язків. Все це позитивно впливає на настрій в колективі, продуктивність праці та дає нам надію на завтрашній день, – підкреслив Євгеній Кривошеєв. 

Нагадаємо, у Харківській області підготовку до опалювального сезону почали ще на початку року. У міжопалювальний період фахівці готували наявне обладнання та мережі підприємств житлово-комунального господарства.

Також ми писали, чи повернуться графіки планових відключень світла через різке похолодання. На це питання відповів заступник міністра енергетики Микола Колісник.