На Харківщині гвардійці знищили ворожу вогневу точку та ліквідували групу окупантів (відео)

13.09.2024 11:48 Область Online
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Розрахунки аеророзвідки 5-ї Слобожанської бригади НГУ виявили та знищили ворожу вогневу точку, з якої окупанти вели вогонь по позиціях Сил оборони.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на 5-ту Слобожанську бригаду НГУ.

Розрахунком аеророзвідки за допомогою дрона Mavic 3 була виявлена вогнева позиція, з якої супротивник періодично вів вогонь з кулемета Калашнікова.

На відео з дрона Слобожанських гвардійців можна побачити, як супротивник виставляє кулемет з дійнички. Розрахунок за допомогою ударного FPV-дрона наніс ураження по цій бійниці, завдяки чому ціль була пошкоджена.

Крім цього, було виявлено рух декількох військовослужбовців російської армії в цій бійниці після першого ураження. За допомогою ударного FPV-дрона було нанесене повторне ураження по позиції загарбника. Як показало подальше тривале відеоспостереження, більше руху на позиції не спостерігалось. Втрати окупантів складають від двох до чотирьох військовослужбовців та кулемет Калашнікова.

Нагадаємо, що бійці 3-ї ОШБр на Харківському напрямку успішно застосували новий вид безпілотного літального апарата, який оснащений системою розпилення запальної суміші.

Нагадаємо також, що російські військові продовжують терор прикордонних та прифронтових громад Харківської області. Вже деякий час вони активно б’ють по цивільних дронами-камікадзе. Останнім часом зафіксовано вже цілу низку подібних випадків.