На Харківщині мінометним обстрілом пошкоджено зерноочисний комплекс

15.11.2023 08:47 Область Online
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Протягом доби росіяни з різних видів озброєння обстрілювали населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів Харківщини. Є поранені.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на начальника ХОВА Олега Синєгубова. 

  • Унаслідок влучання керованою авіабомбою по с. Чернещина Ізюмського району пошкоджено приватний будинок, сталася пожежа.
  • У с. Козача Лопань Харківського району пошкоджень зазнали 3 житлові будинки у приватному секторі. Окрім того, двоє чоловіків – 70 та 77 років – отримали поранення та були госпіталізовані у стані середньої тяжкості. Ще одна пенсіонерка знаходилась у напівзруйнованому будинку та потребувала допомоги у негайній евакуації. Вона була прикута до ліжка та не мала змоги самостійно пересуватись. Рятувальники разом з працівниками екстреної медичної допомоги транспортували жінку з будинку та доставили до лікарні.
  • У с. Івашки Богодухівського району мінометним обстрілом пошкоджено зерноочисний комплекс.
  • По с. Сподобівка Куп'янського району окупанти вдарили ракетами. У селі пошкоджено 2 приватні будинки.

Під обстрілами також опинилися Куп'янськ, Вовчанськ, Липці, Стариця, Бударки, Дворічна та інші населені пункти. Як зазначили в Генштабі ЗСУ 15 листопада, протягом доби росіяни завдали авіаційних ударів по Вільшанах, Петропавлівці і Чернещині. На Куп’янському напрямку велися штурмові дії в районах Синьківки і Петропавлівки. Там наші військові відбили 8 атак.

  • У с. Григорівка Ізюмського району на вибуховому пристрої підірвався цивільний автомобіль. У результаті вибуху 35-річний чоловік отримав численні поранення та був госпіталізований. Ще один 33-річний чоловік загинув. Обидва чоловіки на момент трагедії їхали в легковому автомобілі марки «ВАЗ 2107».  
  • Щодо ситуації з розмінування. Протягом доби піротехніки ДСНС обстежили  більше 7,7 га території області та знешкодили 86 вибухонебезпечних предметів.
  • Станом на 15 листопада із небезпечних громад Куп’янського району евакуювали 268 дітей, ще 26 – підлягають евакуації.

Варто зазначити, що евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади.

Повідомити про бажання евакуюватися можна за номерами телефонів:

  • Гаряча лінія Мінреінтеграції 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: 096-078-84-33;
  • Єдиний координаційний центр працює цілодобово –  080-033-92-91;
  • Гаряча лінія Куп'янської МВА для мешканців громади – щоденно з 9:00 до 16:00 – 098-941-23-00.

У місті Харків у волонтерському центрі ХАБ Вокзал триває Програма екстреної підтримки ВПО з Куп'янського району. Допомогу можуть отримати всі нещодавно евакуйовані, а також люди, які виїхали самостійно. Телефонувати з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 17:00 – 063-584-85-63