На Харківщині планують оголосити примусову евакуацію у 18 селах

01.03.2024 07:40 Область Online
Евакуація з Куп'янську / Фото: Слово і Діло Евакуація з Куп'янську / Фото: Слово і Діло

Найближчим часом планується оголошення примусової евакуації родин з дітьми з 18 сіл Великобурлуцької та Вільхуватської громад.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова.

За його словами, у цих громадах наразі проживають родини із 161 дитиною.

– Щоденно вони ризикують життями, адже росіяни використовують увесь арсенал зброї: артилерію, БПЛА, міномети, авіацію, – наголосив начальник ХОВА.

Крім цього, обов’язкову евакуацію планують запровадити у 57 населених пунктах Великобурлуцької, Вільхуватської, Кіндрашівської, Курилівської громад, де зараз проживають 1082 дитини.

До евакуації залучені майже 20 волонтерських організацій обласного координаційного центру. 28 329 осіб за весь час переїхали в безпечніші умови, з них 869 дітей. А конкретно з початку цього року – півтори тисячі людей, з них 140 дітей. ОВА, волонтери, міжнародні організації надають допомогу, супровід, житло на перший час й не тільки.

Нагадаємо, що місяць тому Петропавлівська громада налічувала близько 450 осіб, але через інтенсивність ворожих обстрілів у селі Табаївка та Піщане, люди почали евакуюватись у більш безпечні місця.

Також більше корисної інформації за посиланням, як повідомити про бажання евакуюватися. Важливо пам’ятати, що безпекова ситуація на Харківщині надзвичайно складна, а обстановка на лінії фронту дуже динамічна.