На Харківщині відновили електропостачання після обстрілів: де саме

13.11.2023 16:19 Область Online
Фото: АТ «Харківобленерго» Фото: АТ «Харківобленерго»

Енергетики відновили електропостачання для більш ніж 800 споживачів лівобережної частини Куп'янська, Подолів, а також Козачої Лопані Харківської області. 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу АТ «Харківобленерго».

Більше 800 споживачів лівобережної частини міста Куп'янськ та села Подоли залишалися без світла в результаті обстрілів. Як розповів начальник Куп'янського РЕМ Борис Максютенко, через «прильоти» було пошкоджено дроти повітряних ліній 0,4 кВ та 10 кВ.

«Персоналом Куп'янського РЕМ одразу було виконано ремонт і підключено 570 споживачів. Однак після огляду також було виявлено пошкодження кабельної лінії 10 кВ. З її ремонтом нам допомогли колеги з Чугуївського району. Після відновлення цієї лінії ми змогли заживити всіх споживачів», – додав він.

Над відновленням електропостачання також працювали енергетики на Дергачівщині. За словами начальника Дергачівського РЕМ Володимира Климчука, фахівцям вдалося заживити декілька десятків споживачів у Козачій Лопані. Унаслідок влучань у селищі були пошкоджені три лінії 0,4 кВ та лінія 10 кВ.

Пошкоджені дроти повітряних ліній, Харківська область

Пошкоджені через обстріл дроти повітряних ліній, Харківська область / Фото: АТ «Харківобленерго»

Нагадаємо, 6 листопада фахівці «Харківобленерго» відновили електропостачання у селі Старовірівка Шевченківської громади Харківської області, де внаслідок обстрілів у ніч проти 6 листопада без світла залишились близько 200 споживачів.

Нагадаємо також, що у 15-ти населених пунктах Малинівської, Чкаловської, Чугуївської, Новопокровської та Печенізької громад Харківської області енергетики АТ «Харківобленерго» підвищили якість та надійність електропостачання.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.