На Харківщині зросла захворюваність гострими кишковими інфекціями

26.06.2024 15:43 Область Online

За 5 місяців 2024 року без урахування грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій зареєстровано 2083 випадки інфекційних захворювань, що на 52,4 % більше, ніж у минулому році.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Загалом 2,1 % населення захворіли на інфекційні захворювання, що на 0,1 % більше, ніж минулого року. Частка дітей серед хворих з минулого року зросла з 32,0 % до 40,7 %.

Найбільше людей хворіють на гострі кишкові інфекції (без урахування грипу та ГРВІ).

За деякими хворобами кількість хворих зросла порівняно з минулим роком:

  • Сальмонельоз: на 41,5 %;
  • Гастроентероколіти з відомим збудником: на 32,2 %;
  • Гастроентероколіти з невідомим збудником: на 23,4 %;
  • Лямбліоз: на 20,6 %;
  • Кашлюк: у 7,5 раза більше;
  • Вірусні гепатити: у 2,8 раза.

Але також знизився рівень захворюваності шигельозом, туберкульозом, педикульозом та грипом.

Зареєстровано по чотири випадки менінгококової інфекції та вірусного менінгіту, два випадки епідемічного паротиту, по одному випадку кору та гемофільної інфекції. Крім цього, 504 випадки інвазованих гельмінтами та найпростішими, захворюваність дитячого населення складає 80,8 %.

Кількість осіб, які постраждали від нападу кліщів, зросла у 2,2 раза: взято на облік 442 особи, у тому числі 165 дітей до 17 років.

Нагадаємо, що у Харківській області понад 606 тисяч пацієнтів отримали ліки проти серцево-судинних захворювань за програмою «Доступні ліки».

Нагадаємо також, щоу Харківській області 17 лікарень за договором з НСЗУ надають послуги за пакетом «Медична допомога при пологах», 8 цих закладів – у Харкові, а також по одному в Балаклії, Богодухові, Валках, Ізюмі, Краснограді, Лозовій, Мерефі, Первомайському, Чугуєві.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram

Автор: Валерія Ткаленко