У Великому Бурлуці зібрали хороший врожай: як це вдалося

27.09.2024 16:37 Область Online
Фото:«Насіння Перемоги»/ Великобурлуцька громада Фото:«Насіння Перемоги»/ Великобурлуцька громада

Цієї весни мешканці Великобурлуцької громади отримали близько 100 кілограмів насіння від благодійників, що дозволило їм зібрати гідний врожай. 

Про це розповіла директорка КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Великобурлуцької селищної ради Галина Костенко.

У рамках гуманітарної допомоги було передано насіння кукурудзи, томатів, огірків, кавунів і базиліку, що дало змогу близько 900 родинам громади виростити якісні овочі.

- Ми розподілили отримане насіння серед мешканців сіл Плоске, Горяне, Яєчне, Лебедівка, Голубівка, Манцівка, Канівцеве, Заміст, Михайлівка, Юріївка, а також серед внутрішньо переміщених осіб. Воно мало 100% схожість. Кукурудза вийшла солодкою, кавуни – без насіння, а огірки, незважаючи на спеку, не мали гіркоти. Нам навіть вдалося зібрати другий врожай огірків, також порадували томати, - поділилася Галина Костенко.

Незважаючи на складну безпекову ситуацію через війну та природні виклики, великобурлучани змогли виростити гарний урожай.

                Овочі, які вирощували великобурлучани з «Насіння Перемоги»/ Фото: Галина Костенко

Допомога мешканцям громади надавалася вдруге, в рамках ініціативи «Насіння Перемоги» за підтримки програми USAID.

Раніше ми писали, що у Печенізькій громаді розпочали збір овочів та фруктів, які передадуть у медзаклади, де лікуються військові.