Окупанти поцілили дронами у підприємство на Харківщині: що відомо

14.11.2023 08:38 Область Online
Фото ілюстративне / GETTY IMAGES Фото ілюстративне / GETTY IMAGES

Протягом доби росіяни з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілювали прифронтові та прикордонні населені пункти Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на начальника ХОВА Олега Синєгубова. 

  • 13 листопада, близько 22:00, російські загарбники завдали удару за допомогою 6 дронів-камікадзе типу «Шахед» по Ізюмському району. Внаслідок влучання було пошкоджено цивільне підприємство, виникла пожежа.
  • За даними очільника ОВА, 4 ворожих дрони вдалося збити силам ППО.
  • Під обстрілами також опинилися Козача Лопань Харківського району, Стариця та Вовчанськ Чугуївського району, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове та інші населені пункти Куп'янського району. Зокрема, у місті Куп’янськ пошкоджень зазнала будівля молококомбінату.
  • Постраждалих серед мирних жителів за добу не зафіксовано.

«Протягом доби рашисти атакували прикордоння Харківщини «Шахедами», завдавали удари з артилерії та мінометів. Унаслідок обстрілів пошкоджені об’єкти критичної та цивільної інфраструктури. Зруйновані приватні домоволодіння, господарчі будівлі», – повідомив начальник ГУ Національної поліції України у Харківській області Володимир Тимошко.

  • Щодо ситуації з розмінування. Протягом доби піротехніки ДСНС обстежили більше 10,6 га території області та знешкодили 84 вибухонебезпечні предмети.
  • Станом на 14 листопада із небезпечних громад Куп’янського району евакуювали 262 дитини, ще 30 – підлягають евакуації.

Варто зазначити, що евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади.

Повідомити про бажання евакуюватися можна за номерами телефонів:

  • Гаряча лінія Мінреінтеграції 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: 096-078-84-33;
  • Єдиний координаційний центр працює цілодобово –  080-033-92-91;
  • Гаряча лінія Куп'янської МВА для мешканців громади – щоденно з 9:00 до 16:00 – 098-941-23-00.

У місті Харків у волонтерському центрі ХАБ Вокзал триває Програма екстреної підтримки ВПО з Куп'янського району. Допомогу можуть отримати всі нещодавно евакуйовані, а також люди, які виїхали самостійно. Телефонувати з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 17:00 – 063-584-85-63