Окупанти пошкодили газову трубу в Харківському районі: наслідки обстрілів

27.12.2023 08:43 Область Online
Фото ілюстративне, Генштаб ЗСУ Фото ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Понад 15 населених пунктів Харківської області зазнали артилерійських та мінометних обстрілів ворога за добу. Серед них опинилися: Уди, Вовчанськ, Амбарне, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка та Берестове.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

  • 26 грудня о 10:50 російські військові завдали удару по м. Куп’янськ Куп’янського району. Пошкоджень зазнали два приватних будинки та господарчі споруди.
  • Об 11:30 під обстрілом опинилося м. Вовчанськ Чугуївського району. Інформації про постраждалих або руйнування немає.
  • Близько 16:50 унаслідок удару по сел. Козача Лопань Харківського району було пошкоджено газову трубу. Також поранення отримав чоловік 1977 року народження. Його з осколковими пораненням доставили до лікарні, стан – середньої тяжкості.

– Минулої доби дикуни з московії завдали авіаційних ударів авіабомбами ФАБ-500, гатили з мінометів та артилерії по населених пунктах Харківщини. Під вогнем окупантів опинилися Варварівка, Синьківка, Іванівка, Куп’янськ, Соболівка, Козача Лопань. Унаслідок обстрілів пошкоджені будинки, присадибні будови, об'єкти критичної інфраструктури, – розповів начальник ГУНП України в Харківській області Володимир Тимошко.

  • На місцях обстрілів працювали слідчі, криміналісти та вибухотехніки. Упродовж доби вони оглядали місця подій 9 разів.
  • Піротехніки ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 29 вибухонебезпечних предметів. Як зазначили у ХОВА, загалом зведені групи вибухотехніків на території Харківщини провели розмінування 4,9 га території та знищили 420 ВНП.

Нагадаємо, 26 грудня у Харкові на вулиці Зернова прогримів вибух. З’ясувалося, що це був вибух побутового газу в квартирі на 5-му поверсі житлової п’ятиповерхівки. Унаслідок події опіки обличчя і рук отримав чоловік 1962 року народження.

Нагадаємо також, близько 02:30 ночі 26 грудня окупанти завдали удару з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по селу Подоли Куп’янського району. В результаті одного з влучань виникла пожежа у приватному будинку. Як зазначили у ДСНС, там під завалами рятувальники знайшли тіло загиблого чоловіка. Остаточна ліквідація відбулася лише о 8:40, з пожежею боролися більше 6 годин.