Понад 7000 кілометрів ліній електропередачі Харківщини потребують розмінування

04.07.2024 16:11 Область Online

У Харківській області розмінування потребують ще понад 7 тис. км трас ліній електропередачі.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківобленерго.

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну енергетики повернули світло 221 тисячі споживачів у 403 населених пунктах Харківської області.

– Причинами, через які залишаються знеструмленими 37,7 тисячі точок обліку, є бойові дії, окупація та щільне мінування. По 16 громадах необхідно розмінувати 7200 кілометрів електропередач, на поточний час розміновано близько 2200 кілометрів. За цей час надійшли силові трансформатори, комірки, стаціонарні генератори, провід, екскаватори, автопідйомники та інше обладнання на загальну суму 946 мільйонів гривень, – повідомив в. о. генерального директора «Харківобленерго» В'ячеслав Кравцов.

Попри постійні обстріли, харківські енергетики продовжують роботу щодо відновлення електропостачання на деокупованих територіях та здійснюють планову підготовку до проходження осінньо-зимового періоду.

Нагадаємо, через складну ситуацію в енергосистемі у Харкові та Харківській області вводять розширені графіки відключень світла.

Раніше ми писали, якщо відключення світла триває більше, ніж очікувалось, – це свідчить про те, що зберігається дефіцит електроенергії. 

Оперативні новини читайте в нашому Telegram